Kävelyllä Valkmusan kansallispuistossa

Follow my blog with BloglovinKymenlaaksossa Kotkan lähellä sijaitsee kaunis Valkmusan kansallispuisto. Kävimme siellä kävelemässä loppukesästä äidin ja siskon kanssa. Valkmusaan on päällystetty pitkospuilla 2,5 kilometriä pitkä reitti, jota lähdimme kiertämään vastapäivään.

20160717_121407

Aluksi pitkospuut kulkevat halki kostean suon (ihan ylimmäinen kuva otsikon yläpuolella). Maisema on laakeaa ja pienet puut siellä täällä reunustavat pitkospuita. Jonkin ajan kuluttua polku nousee vähän korkeammalle ja kulkijat saavat jalkojensa alle kuivaa maata. Pienestä metsiköstä löytyy lintutorni, josta bongarien on hyvä tarkkailla alueen runsasta linnustoa. Valkmusa on tunnettu myös rikkaasta perhoslajistostaan. Myös yksi Pokemon löytyi pitkospuiden varrelta!

20160717_122807

Metsikön jälkeen palataan hetkeksi takaisin suolle kunnes lopulta pitkospuut johtavat uudestaan metsään. Reitti on niin hyvin opastettu, että siltä on vaikea päästä eksymään. Maisemat olivat vaihtelevia, mikä teki reitistä erityisen mielenkiintoisen.

20160717_123235

Kävelyretken jälkeen maistui äidin tekemä mustikkapiirakka hyvältä. Aurinko tuli esiin pilviverhon takaa ja pikkuinen sisilisko tuli paistattelemaan päivää terassille kanssamme.

Mainokset