Shampanjamaistelussa

Perjantaina töiden jälkeen teki mieli kuohuviiniä. Muutamien vaihtoehtojen pohdiskelun jälkeen päädyimme seuralaiseni kanssa Stockan kahdeksannen kerroksen shampanjabaariin.

Sepä olikin mainio paikka aloittaa viikonlopun vietto! Edellisestä vierailusta oli kulunut useampi vuosi. Koska kuohuviini oli jo ajatuksen tasolla vaihtunut shampanjaan, ei tuottanut ollenkaan hankaluuksia vaihtaa myös ajatusta lasillisesta kokonaiseen shampanjatastingiin.

F8 tarjoaa kahdenlaisia tasting-kokonaisuuksia: kolmen ja kuuden eri shampanjan tastingejä. Arvaatteko näillä pohjatiedoilla kumman valitsimme? No tietysti sen kuuden shampanjan tastingin! Ei ollut pahan hintainen (40 euroa) ja sillä saimme kuudesta eri shampanjasta 4 senttilitran maistiaiset.

20160923_161331Meitä palvellut tarjoilija ehdotti oma-aloitteisesti, ettei toisi kaikkia kuutta lasia samaan aikaan, jolloin osa ehtisi lämmetä ennen kuin pääsisimme maisteluissamme loppuun saakka. Koska halusimme kuitenkin suorittaa pientä vertailua seuralaiseni kanssa, päädyimme malliin, jossa saman merkkiset shampanjat tuotiin samaan aikaan.

Sillä kertaa tastingmenu sisälsi kolme Veuve Clicquot’n ja kolme Ruinartin shampanjaa. Ja kyllähän niistä eroja löytyi, kun kerrankin pystyi kunnolla vertailemaan. En itse ole kovin suuri shampanjoiden tuntija, joten en nyt tässä julkaise päheitä arvosteluja suuntaan tai toiseen. Tarjoilija olisi varmasti osannut kysyttäessä kertoa myös shampanjoiden eroista, mutta meillä oli niin vauhdikas juttu kesken, että meille riitti kun kuulimme shampanjoiden nimet ja suositellun maistelujärjestyksen.

Mielenkiintoinen shampanjatuokio – käykää kokeilemassa!