Paras makaronilaatikko

Kaipaatko vaihtelua makaronilaatikkoon? Kokeilepa tätä reseptiä, joka on yksi suosikeistani. Siinä makaroneja ei keitetä etukäteen ja siitä syystä lopputulos on kiinteä ja juustoinen mehevä laatikko. Itse lisään reseptiin lisäksi juustoraastekerroksen pinnalle ja ripauksen rosmariinia.

Makaronilaatikko

5 dl ruis- tai täysjyvämakaronia
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl basilikaa

Munamaito:
8 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
4 rkl juustoraastetta (tai maun mukaan enemmän)

Mittaa raaka makaroni voideltuun uunivuokaan. Ruskista jauheliha ja sipuli öljytilkassa ja mausta seos paprikajauheella, suolalla ja basilikalla. Kaada seos makaronien joukkoon. Sekoita maito, munat, suola ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan. Sekoita. Paista 200 asteessa alatasolla noin 45 minuuttia.

Mainokset