Iltapäiväteellä Chjokossa

Krunikan suklaataikurit ovat pitäneet liikettä Liisankadulla jo iät ja ajat vaan silti olen löytänyt tieni sinne vain kerran aikaisemmin. Silloin Chjokon kahvilassa tarjoiltiin suklaabrunssia. Nyt tarjolla on iltapäiväteetä. Kun E ehdotti sen kokeilemista, ei minua tarvinnut erityisesti houkutella mukaan. Pidän brunsseista, mutta vielä enemmän pidän iltapäiväteetarjoiluista. Chocolate High Tea -menua tarjoillaan lauantaisin ennakkovarauksella kolmessa kattauksessa.

Chjokon putiikki Liisankadulla on kaunis ja elegantti. Myymälässä on viisi pientä pöytää, joista yhteen istahdimme E:n kanssa sovittuna lauantaina. Pian saimme eteemme upean kerrosvadin täynnä erilaisia herkkuja. Kaikki näytti niin kauniilta, ettemme hetkeen uskaltaneet koskea mihinkään.

20161022_120639

High Tea -menuun sisältyy kolme suolaista (ei-suklaista) suupalaa: juusto- ja salamicrostinit sekä pinaattiquiche. Näitä ja macaronseja lukuunottamatta kaikki muu olikin sitten suklaista, joten nälkäisenä ei välttämättä kannata tälle iltapäiväteelle tulla. Kerrosvadista löytyi muun muassa suklaataateleita, suklaapannacotta, suklaalakuja, suklaamousseleivos ja suklaacookie.

20161022_120622

Teevalikoimassa oli runsas puoli tusinaa Johan & Nyströmin erilaisia teelaatuja. Valikoiman laajuus oli positiivinen yllätys tälle teefriikille ja tietysti se, että teet haudutettiin oikeaoppisesti (en tosin juonut vihreää teetä, joten en osaa sanoa siitä).

Yhtäkkiä puolitoistatuntinen oli vierähtänyt ja kaksi teepannua tyhjentynyt. Ihan koko kerrosvatia emme jaksaneet/pystyneet/ehtineet tyhjentämään, sillä suklaaöveri oli melkoinen. Siksi pyysimme loput mukaan doggybagiin ja herkuttelin jämillä vielä illalla telkkaria katsellessa. Lemppareiksi tarjoilusta jäivät mieleen tuoreet macaronsit (niitä oli kolmea eri makua!) ja suussa sulava suklaatryffeli.

Mainokset