Pääsiäissuklaita ja paras pasharesepti

Kävimme S:n kanssa viime sunnuntaina Teurastamon pääsiäismarkkinoilla. Myynnissä oli monia ihania tuotteita, joista suklaakojut saivat näin pääsiäisen alla suurimman huomiomme. Itse tein ostoksia Petris Chocolate Roomin ja Suklaatäplän myyntipisteillä, joista ostin riisisuklaita pääsiäismunien puolikkaissa sekä konvehteja.

20170409_152519

Kevään tulo tuntuu tänä vuonna hieman takkuilevan. Joka toinen päivä on kaunista ja lämmintä ja joka toinen päivä sataa vettä tai lunta. Hyvä puoli siinä on se, että ilma ja kadut puhdistuvat katupölystä, mutta saisi ne lämpimämmätkin päivät pian jo koittaa.

20170408_111809

Näinä päivinä moni on huomannut kevään ensimmäisiä merkkejä. Kaverini kertoi juuri nähneensä valtavat määrät leskenlehtiä ja työkaveri kertoi kuulleen västäräkin laulua. Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään.” Itsekin olen bongannut kauniita kukkia, jotka itsepintaisesti nousevat maasta.

Minun pääsiäiseni sujuu rauhallisissa merkeissä kotosalla. Tein juuri pashaa tekeytymään jääkaappiin ja huomenna se on valmista herkuteltavaksi. Alla mainio reseptini teillekin kokeiltavaksi. Helppoa ja maukasta!

20170414_153136.jpg

Pasha
250 g maitorahkaa
100 g pehmeää voita
1 keltuainen
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl rouhittua mantelia
2 rkl korintteja tai rusinoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää voin ja sokerin joukkoon rahka, keltuainen ja kermavaahto sekä maustavat ainekset. Lusikoi massa isoon siivilään ja aseta siivilä kulhoon reunojen varaan. Anna valua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa pasha vadille.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

20170409_152154

Mainokset