Helppo kasvislasagne ja herkullinen kirsikkapiirakka

Viisi ystävääni saapui illallisvieraakseni viime viikolla. En nykyään ihan hirveästi kokkaile, joten halusin valita jonkin tutun ja takuuvarmasti hyvän reseptin. Sellainen on tämä sovellettu kasvislasagne.

Kasvislasagne
lasagnelevyjä
munakoiso
suolaa munakoison itkettämiseen
kesäkurpitsa
rasvaa munakoison ja kesäkurpitsan paistamiseen
500 g pastakastiketta, esim. tomaatti-basilika
2,5 dl Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitusta
basilikaa
yrttimaustetta
juustoraastetta

Viipaloin kesäkurpitsa ja munakoiso. Itketä munakoisoviipaleita asettamalla ne leivinpaperin päälle ja ripottelemalla päälle suolaa. Anna viipaleiden olla 10-20 minuuttia. Pyyhi lopuksi talouspaperilla suola ja vesi pois. Paista kesäkurpitsan ja munakoison viipaleita paistinpannulla, jotta ne pehmenevät ja saavat väriä. Siirrä viipaleet syrjään. Kuumenna paistinpannulla pastakastike ja sekoita siihen sekaan Creme Bonjour -kastike. Laita tilkka kastiketta lasagnevuoan pohjalle ja sen jälkeen peitä pohja lasagnelevyillä. Peitä levyt isolla kauhallisella kastiketta ja lado päälle kasvisviipaleita. Ripottele viipaleiden päälle yrttimaustetta ja tuoretta tai kuivattua basilikaa. Lado päälle uusi kerros lasagnelevyjä ja toista tätä kunnes vuoka on täynnä. Omaan vuokaani taisi mahtua neljä kerrosta. Kaada loppu kastike päällimmäisen kerroksen lasagnelevyjen päälle ja ripottele juustoraastetta maun mukaan. Paista 200 asteisessa uunissa 35 minuuttia.

Jälkiruoaksi uskaltauduin kokeilemaan uutta reseptiä, jota varten olin viime kesällä pakastanut kirsikoita poistettuani niistä ensin kivet. Jostain syystä kirsikkareseptejä tekee mieli kokeilla aina silloin kun kirsikoita ei ole kaupasta saatavilla. Viime kesänä ymmärsin viimein valmistautua siihen.

Kirsikkapiirakasta tuli todella hyvää, ehkä parasta maistamaani kirsikkapiirakkaa. K-ruoan oivallinen resepti löytyy täältä. Oikaisin sen verran, etten tehnyt pohjaa itse vaan käytin pakastemuropohjaa. Maukasta tuli!

214313

Mainokset