Vatsa täyteen georgialaista ruokaa

Tunnustan. En tiedä juuri mitään Georgiasta. Kaikki vähäiset tietoni perustuvat Renny Harlinin elokuvaan Viiden päivän sota, joka kertoo vuonna 2008 Venäjän ja Georgian välillä käydystä sodasta. Elokuvassa Andy Garcia esittää Georgian presidenttiä. Ei ehkä ihan totuudenmukaista. Siinä kaikki.

Vähän aikaa sitten bongasin jostain lehdestä artikkelin, jossa joku (olisiko ollut Ville Haapasalo?) kertoi georgialaisesta ruoasta. Artikkelin tietoboksissa kerrottiin, että Helsingissä on peräti kolme georgialaisen ruoan ravintolaa. En jaksanut perehtyä artikkeliin sen tarkemmin, joten mieleen ei jäänyt minkälaista ruokaa georgiassa syödään. Tykkään kuitenkin maistella erilaisten ruokakulttuurien tuotoksia, joten kirjoitin ylös ravintoloiden tiedot.

Mahdollisuus kokeilla georgialaista ruokaa tuli yllättäen pääsiäisenä, kun olimme J:n kanssa kalliolaisessa tapettikaupassa tutkimassa erilaisia tapettimalleja. Viivyimme kaupassa pari tuntia ja sen jälkeen nälkä kurni vatsaa. Muistin, että yksi ravintoloista on Sörnäisten kurvissa, jonne kipitimme kylmässä pääsiäistuulessa.

Georgian Housessa oli lämmin ja vilkas tunnelma. Saimme kuitenkin pöydän ja ruokalistat eteemme. Emme oikein tienneet mitä tilata, joten valitsimme pääsiäiserikoisuuden georgialaisen juustopaistoksen ja georgialaiset leivät.  J otti leipänsä juustolla ja minä juustolla ja kananmunalla.

20170415_143329

Leivät olivat valtavat! Ja törkeän herkulliset! Juustossa ei oltu säästelty ja kaikki oli pehmeää ja maukasta. Tulimme näistä niin täyteen, että jälkiruoalle ei jäänyt tilaa. Iso suositus! Kannattaa tutustua georgialaiseen ruokaan.