Extremeurheilua ja herkuttelua Porvoossa

Siskoni syntymäpäivien lähestyessä mietimme isäni kanssa hänelle sopivaa lahjaa. Halusimme keksiä jotain uudenlaista yhdessä tekemistä, joka jäisi varmasti mieleen. Siskoni on aina ollut vähän hurjapää, joten päätimme viedä hänet Pyhtäälle Sirius Sport Resortiin lentämään tuulitunnelissa.

Kyseessä on pystysuora putki, tunneli, jonka alapuolelta tulee voimakas ilmavirta vähintään 180 kilometrin tuntivauhtia. Ilmavirta on niin voimakas, että se nostaa ihmisen ilmaan, jos pinta-alaa tuulen suuntaan on riittävästi. Tunnelissa ei siis käytetä apuvälineitä suojahaalaria ja itse ilmavirtaa lukuunottamatta.

Ennen lentoa on koulutus, jossa käydään läpi perusasioita lentämisestä sekä tietyt käsimerkit, joilla ohjaaja tunnelissa opettaa. Aloittelijat lentävät aina ohjaajan kanssa, sillä on yllättävän vaikea oppia olemaan oikein tunnelissa. Pienikin liike, jota ei edes itse havaitse tekevänsä, voi aiheuttaa nopean muutoksen korkeudessa ja leveydessä. Vaikka putki on leveä, on omaa kroppaa vaikea aluksi hallita.

Putkessa lennetään muutamia minuutteja kerrallaan ja itse lensin yhteensä neljä minuuttia. Enempää en olisi jaksanutkaan, sillä näidenkin jälkeen oli kehon syvät lihakset aika väsyneitä kehon vakaana pitämisestä. Kokemus oli kyllä hieno! Ensimmäiset minuutit menivät pelkästään totutellessa, mutta viimeisen minuutin aikana pääsin jo vähän jyvälle siitä miten ilmavirrassa saa tehtyä erilaisia liikkeitä. Sain pyöräytettyä itseni horisontaalisesti ympäri, varovasti ja hitaasti. Lentäminen oli hauskaa!

Lentämisen jälkeen olimme varanneet pienen ajomatkan päästä Porvoosta pöydän Brasserie L’amourista. Se sijaitsee näppärästi aivan Porvoon keskustassa.

162201

Viihtyisä ravintola (pidin erityisesti kattolampuista!) yllätti minut tarjottavillaan. Söimme pitkän kaavan mukaan ja kaikki oli todella herkullista. Ravintolan á la carte -lista on aikaa sitten vaihtunut, joten valitsemiani ruokalajeja ei enää löydy listalta, mutta en epäile yhtään etteikö muutkin ruoat maistuisi yhtä hyviltä. Pääruoaksi taisin syödä mureaa porsaanniskaa. Jälkiruoan marenki-raparperipaistos oli juuri oikealla tavalla rapeaa, tahmeaa, makeaa ja kirpeää.

En ymmärrä miksi Porvoossa tulee käytyä niin harvoin, vaikka se sijaitsee tuossa ihan vieressä. Varsinkin kun siellä on näin erinomaisia ravintoloita!

Mainokset