Salaatti persimoneista ja pientä origamitait(t)eilua

Vietin joulun pyhät ja vuodenvaihteen vapaat pääasiassa rauhassa kotona. Perinteisesti pyrin vuodenvaihteen tienoilla antamaan aikaa kaikelle mukavalle tekemiselle, joka arjen pyörityksessä jää kiireiden jalkoihin. Se edellyttää tiettyä tylsyyden astetta, jolloin vain mielikuvitus on rajana sille miten oman aikansa käyttää.

Yleensä näissä tilanteissa talvisin päädyn askartelemaan. Se on harmillisesti harrastus, joka jää aina kakkoseksi arjessa. Sitä ei voi tehdä varttia silloin kun ehtii vaan se vaatii luonnistuakseen kunnolla vapaata aikaa.

Tänä jouluna törmäsin helppoon origamitähtien ohjeeseen Hassutellen-blogissa täällä ja innostuin taittelemaan tähtösiä oikein urakalla. Hansu oli löytänyt ohjeet YouTubesta ja videoiden avulla tähden teko oli helppo oppia muutamalla katselukerralla. Sen jälkeen tähtiä on syntynyt elokuvia katsellessa esimerkiksi vanhojen kirjojen sivuista. Ranskankielinen Albert Camus’n Sivullinen on löytänyt uuden elämän tähtien materiaalina. En tiedä mitä Albert olisi siitä mieltä…

20180101_193509

Juhlin uutta vuotta ystäväni kanssa ja päätin tehdä meille persimonsalaattia yhteisen ystävämme suositteleman ohjeen avulla. Kyseinen ohje on Soppa365:n dukkah-persimonsalaatti, jonka ohje löytyy täältä.

Salaatti oli menestys! Mausteiset persimonit maistuivat herkulliselta pehmeän vuohenjuuston ja raikkaan salaatin kanssa. Loistava makuyhdistelmä!

20171231_201044

Muutin ohjetta siten, että en valmistanut dukkah-seosta monitoimilaitteessa vaan käytin persimonlohkojen maustamiseen chilimaustetta sekä kuivattua minttua. Käyttämässäni ruokosokerissa oli mausteena lakritsia. En tehnyt myöskään sitruunavinaigretteä vaan maustoin salaatin suolalla ja sitruunamehulla. Salaatin ohessa tarjoilin croissantteja.

Uusi vuoteni alkoi hauskan illan merkeissä hyvän ruoan siivittämänä.

Onnellista vuotta 2018!

20180101_193555

Mainokset