Talvi on tullut

Välillä täällä Helsingissä kaipaa talvea. Siis sitä oikeaa lumista kylmää talvea, josta suurin osa muuta Suomea nauttii. Huurteisia puita, lumikinoksia, jäätyneitä järviä ja lumihiutaleita. Vietin viikonlopun lumisissa maisemissa ja muistin kuinka kauniiksi lumi kaiken tekeekään. Lumen natina kenkien alla on kotoisan turvallinen ääni.

132927

Helsingissä nurmikko on ollut edelleen vihreää ja puut huurteettomia. Toki se tekee elämän pääkaupungissa helpommaksi, sillä lumi aina hankaloittaa ja sekoittaa liikennettä. En myöskään fanita pakkaskelien pukeutumista, toppautumista. Lyhyet kävelymatkat Helsingissä ovat näihin viikkoihin asti sujuneet kesätennareissa ja farkuissa.

3
Töölönlahti kesällä 2017

Nyt vaikuttaa siltä, että lunta ehkä riittää pääkaupunkiseudullekin. Lämpömittari on laskenut alle nollan ja olen joutunut taas opettelemaan olemaan käyttämättä kännykkää ulkona (sormet jäätyy ilman hanskoja). On vaikea muistaa pukeutua lämpimästi. Silti toivotan pakkaset tervetulleksi, sillä kyllästyn vuodenaikoihin nopeasti. Tätä pääkaupungin irvikuvaa talvesta on kestänyt jo tarpeeksi kauan.

132823