Napolilaista pizzaa Suomessa

Helsingin Oulunkylässä on pizzeria Capperi, joka mainostaa tarjoilevansa aitoa napolilaista pizzaa. Napolin sanotaan olevan pizzan alkukoti, joten tokihan Napolissa käymätöntä kiinnostaa millaista napolilainen pizza on.

Joulun alla lähdimme porukalla kokeilemaan. Olimme tehneet pöytävarauksen ennakkoon. Se olikin hyvä, sillä vaikka Capperi on tilava, se on myös suosittu. Kyseisenä perjantai-iltana ei juuri tainnut vapaita pöytiä olla. Pelkistetysti sisustetussa ravintolassa viihtyivät niin lapset kuin vanhemmatkin. Moni myös haki pizzan kotiin vietäväksi.

163305

Capperin pizzataikinan raaka-aineet tuodaan Italiasta ja pizzat paistetaan 460-asteisessa erikoisuunissa. Ravintola on hyväksytty ainoana suomalaisena jäseneksi Associazione pizza napoletana gourmet -yhdistykseen.

Miltä se pizza sitten maistui? Yhdeltä parhaimmista ikinä maistamistani. En ole suuri pizzojen fani, mutta tässä pohja oli todella maukas, sopivan sitkeä ja rapea, pehmeä olematta kuitenkaan pullamainen. Epäonnistun auttamatta kuvailussani, joten käy ihmeessä itse kokeilemassa.

Oma pizzani oli Bella Donna, jossa oli mozzarellaa, gorgonzolaa, saksanpähkinä-pestoa, kylmäsavustettua naudanlihaa, parmesaanilastuja ja balsamiviinietikkaa. Todella hyvää!

Jälkkärilista oli lyhyt, mutta eksoottista nutellapizzaa, pizza alla nutella e crema di pistacchio, piti päästä maistamaan. Otimme kahden hengen annoksen, mutta siitä olisi helposti riittänyt neljälle. Jo yksi slaissi oli niin makea ja suklainen. Tämäkin oli todella hyvää, mutta masu alkoi kieltämättä olla jo aivan täynnä.

172305

Sinä iltana ei todella tarvinnut kotona enää syödä mitään. Kävin tyytyväisenä täyden vatsani viereen nukkumaan.

PS. Pistin ilokseni merkille, että Capperista on saatavilla myös vegaanisia, maidottomia ja gluteenittomia pizzoja.

Mainokset