Illallinen Passiossa Kalevankadulla

Kävin eilen syömässä ystäväni kanssa Passiossa, joka on mainio ravintola ydinkeskustassa. Passiossa ei ole perinteistä ruokalistaa, vaan pöytäseurue valitsee menun pituuden, joko kolme tai viisi ruokalajia, ja ruokalajit ovat yllätyksiä. Keittiölle toki kerrotaan mahdolliset allergiat ja ne otetaan annoksissa huomioon.

Ensimmäisenä saimme eteemme keittiön tervehdyksen, joka oli vuodenaikaan loistavasti sopiva blini. Ilahduin tästä, sillä en ole vielä päässyt maistamaan blinejä tänä keväänä. Passion blini herätti hienosti ruokahalun eikä ollut liian tuhti.

172511

Olimme valinneet kolmen ruokalajin menun, ja keittiön tervehdyksen jälkeen oli alkuruoan vuoro. Itse annoksista ei kannattane tämän ravintolan kohdalla kirjoittaa erityisen tarkasti, sillä ne varmaankin vaihtelevat hyvin paljon. Ystäväni kanssa kiinnitimme kuitenkin huomiota siihen, että jokaisessa annoksessa oli jokin juju. Alkuruoan liha ja selleri täydensivät toisiinsa niin erinomaisesti, että ne aiheuttivat minussa spontaanin huudahduksen, kun keksin maistaa niitä yhdessä.

Pääruoan rapea kala ja maa-artisokka olivat myös herkullisia. Valkea kukkakaalimarenki oli hauska kuriositeetti annoksen kruununa.

181339

Ennen jälkiruokaa saimme vielä toisen keittiön tervehdyksen, joihin suhtaudun aina positiivisen yllättyneesti ja ilahtuneesti. Mainio keksintö nämä keittiön tervehdykset! Se raikasti suun ja antoi lupauksen jostain makeasta.

Alla oleva kuva ei ollenkaan tee oikeutta hyvälle jälkiruoalle. Kokonaisuus oli eräänlainen kakku, jonka päällä oli suklaista vaahtoa, marjoja ja makeaa rouskuvaa rouhetta. Vaikutuksen meihin teki erityisesti kuusijäätelö, johon oli saatu ikuistettua suomalainen metsä. Ihan totta! En tiedä miten jäätelö oli tehty, mutta se oli varsinainen Suomi100-elämys!

190129

Kehuin jälkiruokaa tarjoilijallekin, sillä se oli positiivinen yllätys. Usein ravintoloissa kokit eivät jostain syystä panosta jälkiruokiin, vaikka mielestäni jälkkärin tarkoitus on kruunata koko ilta. Ei mikään vähäpätöinen tehtävä nimittäin. Siksi oli ilahduttavaa kohdata jälkiruoka, jota oli harkiten tehty, yllätti maullaan ja oli silti makea.

Passio on minulle luottoravintola.