Vaelsa ja Boulevard Social

Ravintolassa syömiseni on harventunut aikaisemmasta, joten tuntuu siltä, etten enää edes kunnolla tunne Helsingin ravintolatarjontaa.

Yksi uusi tuttavuus minulle on Vaelsa, Pohjois-Espalla sijaitseva italialainen ravintola, jota siskoni ehdotti illallispaikaksi meille äidin kanssa. Ravintolasta on kaunis maisema kauppatorille ja merelle päin. Rauhallinen miljöö sopii hyvin kuulumisten vaihtoon.

20180222_180905

Vietimme Vaelsassa talvisen illan. Olimme kuulleet kehuja Vaelsan bruchetoista, joten tilasimme sellaiset alkupalaksi. Maalaisleivän rapeus ja tomaatin raikkaus yhdistyivät niissä herkullisella tavalla.

Pääruoaksi valitsin yhden Vaelsan itse valmistetuista tuorepastoista, jotka tarjoillaan al dente. Tämä mainittiin myös ruokalistassa, mistä päättelin että asiasta on ilmeisesti syntynyt keskustelua asiakkaiden kanssa. Itsekseni pohdin ovatko ihmiset nykyään niin tottuneita ylikypsään pastaan, että oikein valmistetusta pastasta täytyy varoittaa etukäteen. Voi aikoja, voi tapoja!

Pidin omasta pastastani. A la carte -lista on sittemmin jo vaihtunut, mutta olen varma, että pastat ovat edelleen siellä yhtä laadukkaita. Siskoni oli kuullut kehuja listalla olleista vegaanivaihtoehdoista ja hän tilasi vegaaniset tortellinit. Hän ei kuitenkaan ollut aivan yhtä tyytyväinen annokseensa kuin minä.

20180222_163625

Jälkiruoaksi otin tiramisun, joka oli juuri sopiva makea ja kermainen, muttei liian kahvinen, sillä en erityisemmin pidä kahvista. Hyvä päätös illalliselle!

Yhtenä toisena iltana söimme samalla porukalla Boulevard Socialissa. Se on ravintola johon palaan aina uudestaan. Drinkit siellä ovat ihan omaa luokkaansa, ja maistuvat aina herkullisille. Coctaillistalta on vaikea päätellä miltä valmiit drinkit maistuvat, mutta en ole ikinä pettynyt kun olen saanut lasin pöytään.

20180314_171255

Boulevard Social on keskittynyt Välimeren ja Lähi-Idän ruokiin. Olen aikaisemmin syönyt siellä aina maistelumenuja, mutta nyt valitsimme listalta a la carte -annoksia. Alkupalaksi otimme snack-annoksia yhden per henkilö. Itse valitsin minihampurilaisen muodossa harissalla maustettua possunkylkeä. Siinä yhdistyvät maut, jotka ovat minun mieleeni. Aioli, harissa ja punasipuli olivat loistava kombo.

Pääruoaksi tilasimme neljä annosta jaettavaksi: hummusta, tsatsikia ja babaganoushia pitaleipien ja tabboulehin kanssa; grillattua karitsankaretta paprika-mantelisalsalla (ihanan rouskuvaa hampaissa!); punajuurisalaatin ja grillattua munakoisoa. Kolmelle tässä oli aika paljon syötävää ja osa olikin pakko jättää syömättä, mutta kaikki oli omasta mielestäni tasaisen hyvää.

Tällainen konsepti, missä annokset jaetaan koko pöytäseurueen kesken, on hauska, sillä siinä pääsee maistamaan niin monenlaisia juttuja. Tuo Välimeren ja Lähi-Idän keittiö ovat itselleni niin mieleisiä, että Boulevard Socialiin palaan vielä monta kertaa.