Hunajabroileria ja parsarisottoa

Olen viime aikoina kokeillut paria uutta reseptiä. Mökkeillessä valmistin hunajaglaseerattua broileria seuraavalla yksinkertaisella reseptillä, jonka olen napannut vuosia sitten jostain lehdestä.

Hunajaglaseerattuja broilerinkoipia

4 broilerinkoipea
mustapippurirouhetta
Hunajaglaze:
1 dl juoksevaa hunajaa
1 raastettu valkosipulinkynsi
2 rkl barbeque-kastiketta

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita hunajaglazen aineet pienessä astiassa. Asettele broilerinkoivet vuokaan ja sivele hunajaglazella. Ripottele päälle mustapippuria. Laita uuniin paistumaan. Sivele koiville lisää hunajaglazea muutamaan kertaan paistamisen aikana. Paista uunissa kypsiksi, noin tunnin ajan riippuen koipien koosta.

Keittiöni on pieni ja sen säilytystilat vielä pienemmät. Inventoin kuivatavarakaappiani ja totesin, että on aika hankkiutua eroon puoliksi käytetystä risottoriisipaketista. Siinä muistellessani hyviä risottoreseptejä havahduin siihen, että parsakausi on nyt parhaimmillaan. Siitä innostuneena löysin Valion parsarisotto-reseptin.

Iloitsin myös siitä, että sain ko. reseptiin käytettyä jääkaapissa pitkään odotellutta valkoviinipulloa. Loput viinistä pakastin kahden desin annoksina tulevia ruuanlaittokertoja varten. Kätevä idea, jos joskus jää jäävalkoviinipullon loppu juomatta!

Ihmettelin risottoreseptissä ranskankermaa, mutta se sopi siihen oikein hyvin. Kaikenkaikkiaan tämä parsarisottoresepti oli oikein hyvä.

20180508_124027