Ravintola Onda

Minulla on ilokseni ollut viime aikoina monia mahdollisuuksia tutustua uusiin ravintoloihin. Talvella tuli käytyä tosi vähän missään. Ehkä tämä on kesän ja valon mukanaan tuomaa aktivoitumista.

Siskoni aloitteesta kävimme taannoin kokeilemassa Ondaa, joka sijaitsee Sörnäisissä. Ravintola on perustettu vanhaan makasiinirakennukseen ja sillä on mainio tilava terassi, joka on varmasti aurinkoisella säällä suosittu.

20180503_165441

Ondassa tuli maisteltua uusia makuja samalla kun vaihdoimme siskoni ja äitini kanssa kuulumisia. Söin alkuruoaksi paahdettua kotijuustoa, joka oli yhdistetty pinjansiemeniin, hasselpähkinään, rapeaan kaprikseen, paahdettuun voihin ja viinirypälehilloon. Annos oli esteettisen kaunis ja todella herkullinen. Se oli paras uusi makuelämys, mitä olin pitkään aikaan maistanut.

20180503_171325

Pääruoan lammasburger, kuzu burger, katosi nopeasti lautaseltani viimeistä bataattiranskalaista myöten. Myös jälkkäri, karamellisoitu leipävanukas, oli herkullinen ja jotenkin kovin kotoisa. Monet Ondan annokset saa vegaanisena ja gluteenittomana.

20180503_181330

Ondan ravintolasali on sisustettu pelkistetysti. Sairaalamaiset lamput antavat miljöölle teollisen vaikutelman, mutta ravintola on silti kodikas. Ondan verkkosivuilta luin, että lauantaisin siellä tarjoillaan perulaista brunssia. Se kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että pitää käydä kokeilemassa joku kerta!