Ventuno, Italia keskellä Helsinkiä

En yleensä erityisemmin piittaa italialaisista ravintoloista. Kokemus on saanut välttelemään ylikypsää pastaa ja parhaat päivänsä nähneitä focaccian kannikoita. Siksi yllätyin erityisen positiivisesti Ventuno-ravintolan laadukkaasta maistelumenusta ja ihanista annoksista. Kyseessä on Matti Wikbergin ja Tomi Björkin uudesta ravintolasta Johanneksen kirkkoa vastapäätä.

20190511_175851

Valitsimme seuralaiseni kanssa yhdeksän ruokalajin maistelumenun (sen lyhyemmän kahdesta). Ensimmäiset annokset olivat muutaman suupalan kokoisia alkuruokia, mutta ei hätää: alkuruokien jälkeen annoksien koko kasvoi ja pääruoka rapeaksi paistettua porsasta herkullisine perunoineen oli jo vain vähän normaaliannosta pienempi. Myös jälkiruoka oli sopivan kokoinen. Se tyydytti makeanhimon ja oli oivallinen lopetus hyvälle illalliselle.

20190511_182412

Menussa arancinot (friteeratut risottopallerot) ja pizzetta margherita olivat erityisen herkullisia, mutta pidin jokaisesta annoksesta. Ventunossa hallitaan drinkin tekemisen taito ja tarjolla on myös useita mocktaileja. Basil-cocktail on maustettu basilikalla ja oli todella hyvää.

20190511_202636

Ravintola oli italialaisittain viihtyisä ja rento, vaikka valkoiset lautasliinat olikin. A la Carte -listalla on saatavilla myös ihan pizzojakin, joten aloin pohtia kummilasten mukaan ottamista tähän ravintolaan harjoittelemaan ravintolakäyttäytymistä. Perjantai-iltana ravintola oli luonnollisesti täynnä, mutta akustiikka oli sillä tavalla hyvä, ettei kovaa meteliä juurikaan kuulunut. Kaikin puolin käyntimme oli nappiruoritus Ventunolta! Tänne pian uudestaan!

 

Mainokset