Pieni pala Ranskaa Suomessa

Kävin viime perjantaina Bulevardilla huikeassa uudessa kahvilassa, Chez Janetissa. Et ehkä vielä ole kuullut siitä, sillä kahvila on hyvin tuore ja se perustettiin kesän kynnyksellä. Uskon, että sana Chez Janetista tulee kuitenkin pian kiirimään, koska tällaista kahvilaa ei ole toista Suomessa.

20190920_172214

Kahvila on pieni viiden pöydän putiikki, jonne astuessa hämmästyy. Yksityiskohtia on valtavasti ja kirkkaisiin valoihin, peileihin ja väreihin vie hetken tottua. Iloinen tarjoilija huikkaa sydämellisen tervehdyksen ja on varmasti jo joutunut tottumaan ovesta tupsahtaviin pöllämystyneisiin ensikertalaisiin.

Vitriinissä on upeita leivoksia, jotka ovat Laduréelta, ranskalaiselta luksustuotemerkiltä. Ne valmistetaan Ranskassa ja koristellaan perillä kahvilassa. Macaron-leivokset ovat toiselta ranskalaiselta luksustuottajalta Maxim’silta. Hinnoittelultaan Chez Janet ei ole kahviloiden halvimmasta päästä, mutta on mielestäni ihan kohtuuhintainen kun ottaa huomioon laadukkaat tuotteet ja yksityiskohtien viimeistelyt. Kahvilassa kaikki on kaunista ja harkittua. Esteetikko arvostaa!

20190920_171956

Moni kohtaa tiskillä valinnan vaikeuden. Minua helpotti se, että sovimme seuralaiseni kanssa leivosten jakamisesta. Näin saimme maistaa kahta herkullista leivosta yhden asemesta. Mutta leivosvalinnan jälkeen koitti toinen valinnan vaikeus, kun tuoksuttelimme läpi koko teevalikoiman.

Myös teet ovat Laduréelta ja hieman erilaisia kuin mihin itse olen tottunut. Ranskassa, parfyymien luvatussa maassa, teen tuoksu on nimittäin hyvin merkityksellinen asia, ja totesin teelaatujen tuoksujen olevan paljon voimakkaampia kuin itse makujen. Hämmästelin tätä, kun maistelimme toistemme teet ristiin.

20190920_173200

Meillä kävi hyvä tuuri, sillä satuimme olemaan kahvilassa samaan aikaan sen omistajan kanssa. Hän on elegantti businesslady, joka taikoo upeita viimeistelyjä kahvilan kakkuihin ja leivoksiin. Jututimme häntä ja kuulimme, että kahvila on saanut nimensä hänen äitinsä mukaan. Leipominen oli heidän yhteinen intohimonsa. Toivon menestystä tälle uniikille kahvilalle.

Käyntini Chez Janetissa oli lumoava. Oli mahtava työviikon jälkeen upota aivan toiseen maailmaan ja jutella tarjoilijattaren ja omistajan kanssa. Hienoja tyyppejä molemmat! Kun astuimme ulos kahvilasta, olin pyörällä päästäni. Arjen huolet olivat kaikonneet mielestäni ja pääsin aloittamaan viikolopun virkistyneenä.