Vinkkejä jouluvalmisteluihin

Aloitin tänä vuonna jouluiset puuhastelut ajoissa. Kummilapsi oli luonani yötä lokakuussa ja keksin meille hauskaa iltapuuhaa piparien koristelusta. Siitä olikin helppo siirtyä kaamosvalojen ripustamiseen ja joulukalenterien ideoimiseen marraskuussa.

IMG_20191012_091331

Minusta jouluvalmisteluja ei voi aloittaa liian aikaisin. On toki joitain juttuja, jotka kannattaa jättää myöhemmäksi, jokaisella on varmasti omat sellaiset askareet. Itse en ole vieläkään laittanut kynttelikköä ikkunaan, koska se tuntuu jotenkin liian jouluiselta. Koristeita ripustelen pikku hiljaa ja tonttujen aika on vasta kun joulukuun alusta on selvitty.

Joulutavaroiden esillekaivamisen käynnisti tänä vuonna tarve tehdä muutama joulukalenteri ystäville. Ostin kesälomalla Pariisista teetä värikkäästä Comptoirs Richardin myymälästä ja nämä herkulliset teepussit olivat liian kauniita pelkästään itse käytettäviksi. Valmistin niistä kaksi yksinkertaista teejoulukalenteria kiinnittämällä sopivan määrän teepusseja kaksipuolisella tarralla kauniin kansion sisäsivuille. Saaja sai itse valita juoko teet järjestyksessä, arpomalla vai fiiliksen mukaan.

20191116_165933

Jos jouluinen tunnelma on vielä kadoksissa, suosittelen suuntamaan elokuvateatteriin. Siellä on tällä hetkellä esityksessä ainakin kaksi jouluista komediaa: Täydellinen joulu (Suomi) sekä Last Christmas (UK/USA). Kävin katsomassa jälkimmäisen ja se oli taattua jouluviihdettä. Sopivasti vastoinkäymisiä ja uusia alkuja, hempeilyä ja komiikkaa sekä toiveikas loppu. Näyttelijät hoitivat minusta työnsä hienosti (no ei ihme, rooleissa on kuuluisuuksia kuten Emily Clarke ja Emma Thompson) ja leffasta jäi kiva fiilis.

Hyvää joulufiilista on mukava käyttää joulukorttien kirjoitteluun ja jouluiseen leipomiseen. Ja mikäs tässä on joulua valmistellessa. Silti on hyvä pitää mielessä kohtuus kaikessa puuhailussa. Viisas Mysi Lahtinen totesi kerran: siivoa kaapit jouluksi vain, jos aiot viettää niissä joulusi.

IMG-20191123-WA0012