Ideoita pukinkonttiin

Onko vielä lahjoja läheisille hankkimatta? Nappaa tästä postauksesta ideat talteen.

Löysin itse monta lahjaa näppärästi samasta liikkeestä, kun vierailin Kolmen sepän patsaan vieressä olevassa Christmas Garage -pop-up-myymälässä. Liikkeessä on jopa 200 neliötä, ja kahteen kerrokseen on levittäytynyt valtava määrä erilaisia tuotteita erilaisilta yrityksiltä. Uskomatonta, mutta Christmas Garage vain paranee vuosi vuodelta! Kauppa on visuaalisesti kaunis ja uskon, että jokaiselle lahjansaajalle löytyy jotakin tästä myymälästä. Siellä on ilo kierrellä.

Korona on tänä vuonna kurittanut rankalla kädellä pienyrittäjiä. Tämä joulu on erityisen hyvä mahdollisuus tehdä hyvää hankkimalla lahjaksi lahjakortteja. Mitä jos antaisit läheiselle lahjaksi esimerkiksi siivouslahjakortin tai lahjakortin hierojalle, kosmetologille tai kampaajalle, joka sijaitsee lähellä lahjansaajan kotia?

Stockmannin jouluikkuna on ihastuttava tänäkin vuonna.

Luin Saku Tuomisen Instagram-postauksesta Raising Hel -liikkeestä, joka on kahdentoista ravintoloitsijan hätähuuto Helsingin ravintoloiden puolesta. Sen ensimmäinen teko on innostaa ihmisiä ostamaan ravintolalahjakortteja.

Pikkujoulusesonki on normaalisti ravintoloille vuoden tärkein ajanjakso, tänä vuonna kaikki on kuitenkin toisin.
– – – Ravintolalahjakortti on keino tukea suosikkiravintolaa tai mahdollisuus rohkaista lahjansaajaa kokeilemaan uutta ravintolatuttavuutta.
– Raisinghel.fi –

Kampanjan sivuilta löydät paitsi noiden kahdentoista ravintoloitsijan ravintolat myös pitkän listan muista ravintoloista yhdessä paikassa. Omat suosikkini Helsingin ravintoloissa ovat Boulevard Social, Ventuno, Shelter, Aito ja Chapter. Moneen ravintolaan pystyy ostamaan lahjakortin verkkosivustojen kautta kokonaan sähköisesti. Kätevää!

Nyt kun matkustaminen kauemmas on hankalaa, ihmiset hemmottelevat itseään lähimatkailemalla. Sitä voi tehdä turvallisesti viettämällä vaikka hotelliyön kotikaupungissaan. Miten olisi siis lahjakortti johonkin hotelliin? Seuraavassa kaksi ideaa.

Kävin taannoin viettämässä yön tänä syksynä avatussa Glo hotel Artissa Lönnrotinkadulla. Oli ihana saada irtiotto kotiarkeen, joka tällä hetkellä pyörii lähinnä neljän seinän sisällä. Hotelli sijaitsee upeassa jugendlinnassa, joka on rakennettu vuonna 1903. Se on nyt restauroitu ja valitsin sen kohteekseni puhtaasti arkkitehtuurin perusteella. Hotellin aulan yksityiskohdat ovat upeita ja vietin pitkän tovin ihastellessani niitä.

Pidän valtavasti jugendin ajan rakennuksista. Massiiviset ovet, koristellut kaariholvit ja jykevät pylväät ovat hienoja muistoja suomalaisesta kansallisromantiikan ajasta. Hotellin portaikossa on valloittava penkillinen ikkunasyvennys, johon olisi ihana käpertyä lukemaan hyvää kirjaa.

Yö hotellissa oli mukava. Varsinaiset hotellihuoneet sijaitsevat nykyaikaisessa siivessä ja siellä ei ole jugendista enää merkkejä. Itse hotellihuone oli pelkistetty mutta tyylikäs, ja sisälsi kaiken tarvittavan (otin comfort-huoneen, johon sisältyy vedenkeitin, koska ilman sitä ei voi olla). Nukuin yön sikeästi ja rauhassa, sillä sänky ja tyynyt olivat erityisesti mieleeni. Aamupala oli myös monipuolinen ja riittävä sekä sisälsi Glo-hotellien tapaan vähän jotain ekstraa, mistä kovasti pidän. Tällä aamiaisella oli mm. tuorepuuroa ja monenlaisia hilloja.

Yöpymishaaveissani on viettää yö Vuosaaren hotelli Rantapuistossa. Se sijaitsee meren rannalla kauniin luonnon keskellä, joten sopiva ajankohta voisi olla keväällä, kun luonto alkaa heräilemään. Olisi ihana tehdä illalla lenkki hotellin ympäristössä itselle uusissa metsissä ja käydä sen jälkeen rentoutumassa hotellin saunassa.

Olen käynyt syömässä hotellin ravintolassa ja sillä reissulla ihastuin myös tämän hotellin arkkitehtuuriin. En yleensä fanita matalia kattoja ja kuusikymmenlukulaisia puusisustuksia, mutta Rantapuiston sisustus on raikas ja ilmava, ehkä juuri valtavien merelle avautuvien ikkunoiden ansiosta. Vanhaa designia on päivitetty nykyaikaan hienolla tavalla.

Kuva lainattu Rantapuiston verkkosivuilta

Hotellin ravintolan ruoka on muuten yhden kokemukseni perusteella tosi hyvää, joten kannattaa käydä myös syömässä täällä vaikkei yöksi jäisikään. Söin muistaakseni burgerin ja tykkäsin kovasti. Ravintolasali on avara ja maisemat ovat kauniit, joten salissa viettää mielellään aikaa. Ehkä joskus pääsen Rantapuistoon yöksikin.

Advertisement